Antalya Valisi Şahin: Son İki Günde 21 Yangın Çıktı
Antalya Valiliği, Alanya’nın Kargıcak Mahallesi’nde devam eden orman yangınına ilişkin basın açıklaması yaptı. Antalya Valisi Hulusi Şahin, son iki gün içerisinde il genelinde toplam 21 yangının meydana geldiğini bildirdi.
Vali Şahin, yangınlarla ilgili tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ve müdahalenin aralıksız sürdüğünü ifade etti. Açıklamada, il genelindeki yangınların farklı noktalarda çıkmasına rağmen koordineli bir şekilde mücadele edildiği ve vatandaşların can güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, önceki dönem Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ile birlikte yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu. Vali Şahin, Yangın Koordinasyon Merkezi’nde Antalya AFAD İl Müdürü Necmi Erçin ve Kaymakam Öztürk’ten son duruma ilişkin bilgi aldıktan sonra yangından etkilenen Aliefendi, İspatlı ve Kargıcak mahallelerini ziyaret etti.
Vali Şahin yaptığı açıklamada, yangına 11 hava aracı, 201 kara aracı ve 639 personel ile müdahale edildiğini belirtti. Ayrıca tedbir amacıyla üç mahalledeki 29 konutta yaşayan 90 vatandaşın tahliye edildiğini kaydetti.
Haber: Mustafa Çakar
📍Alanya Kargıcak
Valimiz @hulusisahin61, ilimizde son iki gün içinde gerçekleşen toplan 21 yangın hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. pic.twitter.com/X6XOkRkohK
— T.C. Antalya Valiliği (@AntalyaValilik) September 19, 2025


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!