ALKÜ’NÜN 2025 BÜTÇESİ YÜZDE 48 ARTTI
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2025 yılı bütçesi, geçen yıla göre yüzde 48 artarak 1 milyar 657 milyon 124 bin lira olarak belirlendi.
Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, bütçe artışının üniversitenin gelişimine büyük katkı sağlayacağını vurguladı: “Turizmin başkenti Alanya’mıza katkı sunmak için bilimin ışığındaki proje ve çalışmalarımızla elimizden geleni yapıyoruz. Yeni fakülte ve programlarla büyümemizi sürdüreceğiz. Cikcilli Yerleşkemizi en kısa sürede bilim ve akademi merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimize en iyi öğretimi sunmak için teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyoruz. Ayrıca hayırsever hemşehrilerimizin destekleriyle ALKÜ, bölgesinin en güçlü eğitim kurumlarından biri olacak.”
Rektör Türkdoğan, üniversiteye ayrılan bütçe için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na ve ilgili kurumlara teşekkür etti.
Mustafa Çakar / Alanya