Alanya’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Adem Ağırbaş ve Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerini anıta sundu.
Saat 09.05’te Alanya genelinde sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87. yılında saygı, özlem ve rahmetle anılmasıyla tamamlandı.
Yapılan etkinlik Programında Özel Hamdullah Eminpaşa Anadolu Lisesi Müdürü Sibel Arıkan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. “Atatürk Haftası” temalı yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Kaymakam Öztürk ve protokol üyelerinden aldı. Anma etkinlikleri, Özel Hamdullah Eminpaşa Okulları tarafından hazırlanan ve duygusal sahnelerle Atatürk’ün izlerini anlatan “Atatürk’ün Kıvılcımları” gösterisi ile sona erdi.
Alaiye Haber ekibi olarak, 10 Kasım anısına, Dijital farkındalık oluşturmak amacıyla bir hafta boyunca yayınlarımızı siyah-beyaz olarak sunacağız.
Haber: Mustafa Çakar


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!