ALANYA KEÇİBOYNUZU HASAT ŞENLİĞİ

ALANYA KEÇİBOYNUZU HASAT ŞENLİĞİ VE COĞRAFİ İŞARET BELGE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Alanya Belediyesi, ALTSO ve Keçiboynuzu Üreticiler Birliği iş birliğiyle düzenlenen Keçiboynuzu Hasat Şenliği ve Coğrafi İşaret Belge Töreni, Obaalacami Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Törene Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam

ALTSO Başkanı Eray Erdem, keçiboynuzuna coğrafi işaret kazandırmanın önemini vurgularken, Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak da ürünün tarımdan ticarete uzanan potansiyeline dikkat çekti. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Durak, coğrafi işaretin ALTSO’nun girişimleriyle Alanya’ya kazandırıldığını belirtti.

Törenin sonunda Durak, belgeyi ALTSO Başkanı Erdem’e takdim etti. Katılımcılar stantları gezerek keçiboynuzunun işlenme sürecini inceledi.

Haber: Zeki Demir / Alanya

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap